Multifunctionele platte daken | groene -, zonnepanelen en terras daken

Een dak is meer dan de bovenste laag van een gebouw die ons beschermt tegen regen en kou. Zeker in het stedelijk dakenlandschap kunnen we extra waarde creëren door creatieve en inspirerende kansen van daken te benutten. Er zijn vele manieren om een dak een nieuw leven te geven. Steeds vaker worden de functies van daken aangegeven met kleuren.

groendaken met sedum

GROENE DAKEN – Ruimte voor de natuur

Groene daken zijn daken met begroeiing. Dit kan variëren van mos (het bekende sedumdak) of gras tot hogere beplanting, zoals struiken of bomen.

GELE DAKEN – Energieopwekking

Gele daken zijn daken waarop duurzame energie wordt opgewekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen of windmolens. Dat levert zowel financiële als duurzaamheidsvoordelen op.

RODE DAKEN – Extra vierkante meters

Rode daken bieden ruimte voor recreatie, zoals een terras, sportveld, loungebar of zwembad. Ideaal dus voor het creëren van extra leefoppervlakte in een drukke stad.

BLAUWE DAKEN – Waterbeheer

Blauwe daken zijn speciaal ontworpen om zo veel mogelijk water te bergen en/of bufferen. In combinatie met begroeiing of door van het dak een tijdelijke opvang van regenwater te maken.