Kewodak de Dakmakers zakenvriend Prinses Maxima Centrum

Elk jaar krijgen honderden Nederlandse kinderen te horen dat ze kanker hebben. Eén op de vier van hen overlijdt aan deze ziekte. Kewodak | De Dakmakers is daarom zakenvriend geworden van het Prinses Máxima Centrum, het nationale kinderoncologisch expertisecentrum.

In het najaar van 2014 begon Prinses Máxima Centrum met zorgverlening aan kinderen met kanker. Dat gebeurde vanaf eigen afdelingen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Sinds 2016 is de organisatie ook actief in onderzoek en in 2018 werd een nieuw gebouw in Utrecht betrokken.

Complexe zorg

“Het Prinses Máxima Centrum is een uniek initiatief dat zeer complexe zorg combineert met onderzoek naar kinderen met kanker”, vertelt Frank Keijzer, directeur van Kewodak | De Dakmakers. “Als dakdekkers dragen we bij aan een meer duurzame wereld, maar ook op sociaal vlak willen we onze verantwoordelijkheid nemen.”

De missie van het Prinses Máxima Centrum is om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. De organisatie hoopt dat door nauwe samenwerking tussen zorg en research het aantal sterfgevallen zal dalen en de nadelige effecten op latere leeftijd worden gereduceerd.

Leed verzachten

“We staan er niet vaak bij stil dat ook kinderen kanker kunnen krijgen”, zegt Frank. “Dat is ook begrijpelijk, want het heeft een enorme impact op gezinnen en families. Dat wil niemand doormaken. Daarom steunen we van harte het Prinses Máxima Centrum, om het leed van kinderen met kanker te verzachten en het aantal sterfgevallen te verminderen.”

Bezoek voor meer informatie de website van het Prinses Máxima Centrum.

Dakmakers logo 2