Geen daklekkage tijdens zomervakantie

Vakantiegangers doen er goed aan niet alleen hun woning goed af te sluiten, maar voor vertrek ook het dak en goot goed schoon te maken. Waterschade door hevige regen- of onweersbuien is na inbraak de meest voorkomende schademelding bij afwezigheid in de vakantieperiode.

Met deze tips voor de zomervakantie voorkomt u onnodige schade terwijl u juist relaxed van huis bent;

Dakonderhoud

Tijdens uw afwezigheid kan er s ‘zomers forse regenbuien vallen op uw daken, terwijl u op uw vakantieverblijf heerlijk aan het genieten bent. Daarom ligt het voor de hand om platte daken en goten schoon te maken zodat regenwater makkelijk het dak of de goot kunnen verlaten. Meer weten? Kijk op dakonderhoud of neem contact op met ons


Hemelwaterdoorvoer ontstoppen

Natuurlijk moet regenwater wel goed afgevoerd kunnen worden, daarom is het verstandig om de hemelwaterdoorvoer (buis) te controleren of deze niet verstopt zit. Dit probleem zou u kunnen voorkomen om juist een zogenaamde vergaarbak op de standleiding te maken zodat wanneer de standleiding volstaat het regenwater over de vergaarbak wordt gestuwd en er geen water naar binnen kan komen.


Losse voorwerpen van dak

Zorg dat losse spullen op het dak verwijderd zijn zodat het tijdens uw afwezigheid geen dingen van het dak kunnen waaien. Controleer dakkoepels of deze goed vastzitten zodat inbrekers geen kans krijgen om deze open te maken.
Natuurlijk kunt u ook de buren vragen om een oogje in het zeil te houden tijdens uw vakantie.
Wij wensen u alvast een fijne zomer toe.

Terug naar nieuwsoverzicht