Bijzondere daken

Bij gebouwen met een hoge interne vochtproductie, is het voorkomen van inwendige condensatie een belangrijk argument om te kiezen voor een isolatiemateriaal met een hoge dampdiffusieweerstand. In het geval van cellulair glas is een aanvullende dampremmende laag zelfs overbodig.

Ook bij constructief zwaar belaste daken, zoals parkeerdaken is een isolatie met cellulair glas vanzelfsprekend vanwege de zeer hoge drukvastheid.

Gegarandeerd kwaliteit gedurende de levensduur van het gebouw
Ook bij daken, waaraan geen speciale eisen worden gesteld, wordt steeds vaker Foamglas toegepast. Woningbouwverenigingen, Verenigingen van Eigenaren en andere gebouweigenaren blijken gevoelig voor de hoge kwaliteit van cellulair glas met het oog op kostenbeheersing op de lange termijn. Minder onderhoudskosten, minder renovatiekosten en een onverhoopte beschadiging is eenvoudig te traceren en goedkoop te herstellen. De isolatie kan bovendien niet nat worden door vocht of condens en heeft een zeer hoge druktsterkte. De isolatiewaarde is dus gegarandeerd gedurende de levensduur van het gebouw.

Sinds enkele jaren wordt de onbrandbaarheid van isolatie (ook door verzekeraars) steeds sterker meegewogen bij de keuze van het isolatietype. Foamglas is onbrandbaar (Euroklasse A1), laat geen rook door en vormt een extra bescherming tegen branduitbreiding.

Kiezen voor Foamglas, is kiezen voor zekerheid !

Meer weten ? stel hier uw vraag

Terug naar nieuwsoverzicht