Kewodak sluit zich aan bij Roof2Roof specialistennetwerk

Kewodak heeft zich als eerste Alphense dakdekkersbedrijf aangesloten bij het Roof2Roof specialistennetwerk. Roof2Roof organiseert en fasciliteert de recycling van bitumen dakbedekking tot grondstoffen voor nieuwe daken en asfaltwegen.

Logische vervolgstap

Kewodak focust zich al vele jaren op duurzame dakoplossingen, zowel voor onze klanten als wat betreft ons hoofdkantoor, dat circulair gebouwd is. We zijn er trots op dat we bekendstaan als duurzame dakspecialist en willen een voortrekkersrol blijven spelen.

Aansluiting bij de selecte groep van Roof2Roof gecertificeerde dakdekkersbedrijven was voor ons dan ook een logische vervolgstap. Roof2Roof is officieel partner van Bitumen Recycling Nederland, waardoor Kewodak automatisch ook BRN-deelnemer is.

Milieuwinst en energiebesparing

DakmakersDe unieke Roof2Roof methode bestaat sinds 2012. Nergens ter wereld zijn de gebruikte technologieën en integrale ketensamenwerking zo goed doorontwikkeld als in Nederland.

Door gerecyclede bitumen als secundaire grondstof voor de productie van bitumineuze dakbedekking en wegenbouwproducten te gebruiken, is minder nieuw bitumen nodig. Zo blijven waardevolle grondstoffen behouden, met milieuwinst en energiebesparing tot gevolg.

Om u een indruk te geven van de aantallen die hiermee gemoeid zijn: In Nederland is er jaarlijks zo’n 100.000 ton aan dakafval. Door recycling volgens de Roof2Roof methode kan de CO2-uitstoot jaarlijks met 50 miljoen kilogram(!) gereduceerd worden.

Duurzaam denken en doen

Duurzaam denken en doen zit in Kewodak’s DNA. We zijn voortdurend op zoek naar de meest duurzame dakoplossingen en -toepassingen. Het kan tenslotte altijd beter en milieuvriendelijker. Door deze instelling en werkwijze zijn we in staat om continu te innoveren op het gebied van:

groene daken
witte daken
zonnepanelen

Gezien voorgaande zal het u niet verrassen dat de samenwerking tussen Kewodak en Roof2Roof snel tot stand kwam. Beide partijen zitten op dezelfde duurzaamheidslijn en zijn iedere dag bezig met het in de praktijk brengen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Want het MVO-gedachtegoed is belangrijk, maar het iedere dag in de praktijk brengen is nog veel belangrijker. Denken én doen. Dat we nu officieel Roof2Roof specialist zijn, is een weerspiegeling daarvan en een mooie vakmanschap bevestiging.

“Kan ons platte bedrijfsdak gerecycled worden?”

Door middel van een dakinspectie kunnen we bepalen of uw platte bedrijfsdak geschikt is voor Roof2Roof-recycling. We nemen monsters van de dakbedekking om inzicht te krijgen in de:

• daksysteemopbouw
• dakmateriaalsamenstelling
• schone en gescheiden demontagemogelijkheden

In het Roof2Roof-laboratorium wordt vervolgens exact vastgesteld welke soort bitumen gebruikt is en of dat geschikt is voor recycling. Na zo’n inspectie en analyse weet u dus precies wat de recyclingmogelijkheden van uw bedrijfsdak zijn.

Wilt u meer weten over het Roof2Roof initiatief en/of een dakinspectie laten uitvoeren?
Neem dan nu contact met ons op voor een afspraak.

Kewodak staat 24/7 voor u klaar, ook bij daklekkage

Dakdekkersbedrijf Kewodak staat al decennialang bekend om haar ervaring, service en kwaliteit. We hebben alle kennis en deskundigheid die u nodig heeft in huis – voor nieuwbouw, renovatie, kleine en grote projecten en structureel onderhoud.

Wij zijn uw duurzame, platte dakenspecialist en staan 24/7 voor u klaar, ook bij daklekkage!

Adviezen platte dakenDakmakers logo 2