Is een groendak laten aanleggen een goed idee?

U heeft er vast al over gelezen of het zelf aan den lijve ervaren. De weersomstandigheden zijn extremer geworden. Straten staan blank, kelders lopen vol met water. Oók in gebieden waar dat vroeger zelden of nooit gebeurde.

Onze riolen kunnen de grotere hoeveelheid regenwater simpelweg niet meer aan. Wat is een snelle, structurele én duurzame oplossing voor dit probleem? Wat mij betreft moeten we daarvoor het dak op!

groendak

Waarom een groendak laten aanleggen een goed idee is

Diverse Nederlandse gemeentes zijn druk bezig met het creëren van bewustwording en leggen hun inwoners diverse wateroverlast oplossingen voor. Eén van de meest duurzame oplossingen is een groendak.

Een groendak is bedekt met aarde en planten en fungeert als extra bescherming. Daarmee verlengt u de levensduur van uw dak. En onder een groendak wordt het in de zomer minder warm. Er zijn echter ook andere voordelen en die hebben alles met dat hemelwater te maken.

Groene daken vangen namelijk regenwater op en voeren het vertraagd af. Daardoor wordt het riool aanzienlijk minder belast als het hard regent. Het is deze groendak eigenschap die veel gemeentes heeft doen besluiten om de aanleg ervan te stimuleren d.m.v. subsidies.

 

sedum dak

Geen tuin meer, maar wel een groendak

Zeker in stedelijke gebieden met veel steen wordt het steeds moeilijker om droge voeten te houden. De situatie wordt verergerd door de ‘stenige’ tuintrend. Mensen willen graag een onderhoudsarme tuin. Tuintegels nemen de plaats in van gras, planten struiken en bomen.

Het water absorberende vermogen van een tuin kan grotendeels overgenomen worden door een groendak. Het is een laagdrempelige oplossing die voor de bezitters geen extra onderhoud met zich meebrengt. Daarnaast oogt het ook nog eens mooi, al die groene daken!

Wat voorheen een sluitpost was, kan nu extra leefruimte zijn

Bij nieuwbouwprojecten werd het dak vaak als een sluitpost gezien. Ik heb echter altijd de visie gehad dat het dak een extra leefruimte kan zijn. Wat vroeger alleen op straatniveau gedaan werd, kan nu ook op daken. Dat biedt ongelooflijk veel duurzame kansen!

Denk aan volledig ingerichte tuinen met loungesets. Of zelfs moestuinen. Er kunnen prachtige wandelgebieden gecreëerd worden. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Daardoor is Kewodak eigenlijk meer dakarchitect geworden, in plaats van enkel dakdekker.

Van sedumdak ontwerp en subsidie aanvraag t/m aanleg en nazorg

Wij hebben de mensen in huis die daktuinen ontwerpen, de contracten zo opstellen dat het subsidietraject soepel verloopt en die de projecten kunnen leiden en uitvoeren. Voor ieder project stellen we een team samen waarin alle benodigde disciplines vertegenwoordigd zijn.

Ik heb mijn bedrijf Kewodak daardoor zien uitgroeien tot een trendsetter. Wat niet betekent dat wij tevreden stilzitten. Alles behalve! Ons eigen innovatieteam is continu op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Wij raken echt nooit uitgekeken op die daken!

Wilt u een groendak laten aanleggen? Wilt u graag meer informatie? Ik kom graag een keer langs voor een gesprek op hoog niveau.

Mijn medewerkers inspireren mij enorm

Ik geef ze heel bewust de ruimte om dingen uit te proberen. Bij Kewodak zit niemand in een ‘moeten-harnas’. Het gaat erom wat mensen kunnen en willen. Dat wij op deze manier werken, maakt een wezenlijk verschil. Dat ervaren zowel onze klanten als wijzelf iedere dag.

Dankzij onze bedrijfscultuur zijn wij in staat om nieuwe ontwikkelingen tijdig te signaleren én deze effectief en waardevol te vertalen naar uw dagelijkse praktijk. Ons dakenportfolio weerspiegelt dit brede vakmanschap. U kunt bij ons terecht voor het aanleggen van:

groene daken
zonnepanelen daken
witte daken
warme geisoleerde daken
herbruikbare daken
EPDM daken

Meer informatie

Samen bekijken wat er allemaal kan met uw dak en wat voor uw situatie de beste oplossing is? Neem dan nu contact op.

zonnepanelen witte dakbedekking