Groene daken Capelle aan den IJssel

Gaat u een dak aanleggen dat is begroeid met planten in Capelle aan den IJssel? Dan kunt u subsidie krijgen van de gemeente. Duurzaamheidwethouder Josien van Cappelle ziet graag nog meer daken groen worden: ‘Een groen dak heeft namelijk veel voordelen: zo is het een buffer bij regenafvoer, neemt het stofdeeltjes op uit de atmosfeer en ook gaat het dak veel langer mee’.

groene daken
 
Ook werkt een groen dak verkoelend. Een woning met een groen dak blijft drie à vier graden koeler in de zomer dan een huis met een gewoon dak. ‘Groene gevels en daken zijn een goed voorbeeld van hoe Capellenaren zelf hun woning duurzamer kunnen maken. De isolerende werking van het groene dak zie je terug in een lagere energierekening’, aldus wethouder Van Cappelle. Een groen dak is ook goed te combineren met bijvoorbeeld zonnepanelen.
 

Subsidie groene daken aanvragen

Wie overgaat tot het aanleggen van een groen dak, mag een subsidie van 25 euro per m² aanvragen. Om in aanmerking te komen voor een subsidie moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden. Kijk voor alle voorwaarden en om de subsidie aan te vragen op www.energiewijzercapelle.nl
 
Bron:
Gemeente Capelle aan den IJssel

Terug naar nieuwsoverzicht

Kewodak B.V.
Postbus 296
2400 AG Alphen a/d Rijn
Tel: 0172 438332
2017 - Kewodak

Vind ons ook op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
YouTube YouTube
Twitter Linkedin
Google+ Google+


Algemene voorwaarden

Certificeringen:

Deel Kewodak:

Webdesign door DesignConsult